jueves, 22 de abril de 2010

Luis Antonio Garcia

Avui, desprès de fer la ronda de visites als nens de l’aula hospitalària i la reunió de planificació de la jornada, hem continuat amb els tallers de literatura i ens ha visitat l’escriptor Luís Antonio Garcia; el taller ha començat amb la consigna de “coses que no podem fer però que ens agradaria fer”; a partir d’aquí s’ha creat amb els nens de l’aula una dinàmica de treball i joc, on hem fet activitats sobre l’escriptura i la imaginació; hem pensat en aquelles coses que ens agradaria fer però que estàn prohibides, i cada nen ha fet la seva aportació, com ara:
- Apretar el botó de “NO TOCAR”
- Caminar descalç pel carrer
- Matar als policies
- Banyar-me a una font quan guanya el Barça
- Cridar molt fort pel carrer
- Posar adorns de Nadal quan encara no és Nadal
- Correr molt ràpid amb el cotxe.
Totes les aportacions s’han llegit en veu alta i s’utilitzaràn per crear conjuntament un poema, que penjarem al muro de l’aula per a que tots el puguin veure.
A més a més, el títol del poema s’ha creat gràcies a le aportacions dels nens i qualsevol idea era bona per posar-la com a títol. Finalment el títol del poema ha estat : “Si us plau, sí menjar patufets a la primavera”

Durant tota l’activitat s’ha creat entre l’escriptor i els nens un ambient de confiança i carinyo i una dinàmica de comunicació bidireccional, es a dir, els nens han estat els protagonistes reals de l’activitat i tot el que pensàven i deien era important per dur a terme el taller.
Finalment, es resol el taller amb la idea de que “ l’ únic que es necessita per fer reals coses prohibides o que són impossibles és ... imaginar”.

No hay comentarios: